Hidratarea pielii inainte de plaja

Dragele mele, am pregatit postarea aceasta inainte de concediu. Cand voi cititi aceste randuri eu ma bucur de soare, mare si all – inclusive (sper sa nu se lase cu kilograme in plus 🙂 ).

Insa, inainte sa plec in concediu, cu aproximativ 3 saptamani in avans, am trecut pe hidratare, creme si uleiuri.

Nu sunt genul care se bronzeaza repede si frumos. Mai intai ma inrosesc ca racul, apoi pielea mea capata o usoara tenta de bronz, care se si duce repede, in 2-3 saptamani. Insa asta nu inseamna ca nu am grija de pielea mea inainte, in timpul concediului si dupa.

Avand o piele usor uscata sunt dependenta de creme si uleiuri. Daca de obicei aplic crema de corp dupa dusul de dimineata si de cel putin 2 ori pe saptamana seara ma dau cu ulei de corp, in ultimele 3 saptamani am trecut la artileria grea.

Gomajul cu cafea de care va vorbeam aici, l-am aplicat de 2 ori pe saptamana, lasand de fiecare data timp pielii sa absoarba uleiul de masline. Imi place acest gomaj in primul rand pentru efectele anticelulitice, pentru gradul ridicat de hidratare al uleiului de masline, dar si pentru efectul de peeling, atat de necesar inaintea unei sedinte de epilat (ajuta firele de par sa iasa la suprafata, prelungind astfel rezultatul epilatului). Efectuat in cursul serii, dupa acest gomaj am evitat aplicarea altor creme si uleiuri.

In fiecare dimineata, dupa dus, am folosit laptele de corp Dove Deep Care Complex. Imi place gradul ridicat de hidratare, lasa o piele fina si se absoarbe foarte bine. Este recomandat pentru pielea uscata.

 

sursa foto: http://www.dove.ro/

 

In schimb seara, am aplicat pe pielea curata ulei de cocos, recomandat de asemenea pentru pielea uscata. Folosesc acest ulei atat in bucatarie la gatit, cat si ca masca de par, crema de maini si evident ulei de corp. Asa ca il cumpar din magazinele naturiste in ambalaj de 1 litru, obtinut prin presare la rece si il impart apoi dupa necesitati in recipiente mai mici. Pastrat la rece este solid, ca untul, iar la temperatura camerei devine lichid. Trecerea de la o stare solida la una lichida nu ii afecteaza proprietatile. Printre beneficiile aduse pielii se numara si protejarea acesteia de arsurile solare. Anul acesta mi-am luat un borcanel cu mine in concediu si il aplic dupa plaja, inlocuind astfel alte creme hidratante.

Rezultatele acestui ritual de pregatire a pielii nu au intarziat sa apara. Pielea este clar hidratata, mult mai fina si gata de bronz.

Daca imi reuseste si un bronz mai frumos ca in anii precedenti, va povestesc la intoarcere.

Leave a Reply