Ce tip de ten avem?

Daca altii pe sfarsit de vara se ingrijesc sa aiba camara plina, eu ma preocup de raftul cu cosmetice si de sanatatea pielii. Stiti voi: “Tara arde si baba se piaptana! “

Va povesteam zilele/postarile trecute ca am facut o curatenie generala printre cosmetice si am plecat in concediu cu gandul la ce produse trebuie sa cumpar pentru a fi gata sa intampin un nou anotimp. O crema mai hidratanta, poate un fond de ten lichid etc. Important pentru mine este sa folosesc acele produse care sunt potrivite tenului meu si stilului meu de viata si nu neaparat care sunt la moda. Incerc sa nu ma incapatanez sa folosesc un produs doar pentru ca este de la un brand renumit sau pentru ca are reviewuri pozitive. In fata alimentelor si a cosmeticelor nu suntem egali, asa ca cel mai bine este sa ne orientam dupa trend, dar sa testam un produs inainte de a-l introduce in rutina zilnica de ingrijire si make-up.

Din aceste motive am considerat necesar sa fac inainte de orice achizitie o diagnoza a tenului. Asa se face ca am ajuns in Douglas, care ofera gratuit acest serviciu. Am avut noroc sa nu fie aglomerat, iar personalul sa fie foarte amabil. Nu stiu exact cat a durat procedura, dar nu mai mult de 15 minute cu toata partea consultativa, iar la sfarsit am primit o fisa cu toate datele obtinute: nivelul de elasticitate al pielii, hidratarea, pigmentatia si tipul de ten. Acum stiu sigur ca, pentru varsta mea :), stau excelent la capitolul elasticitate la nivelul fetei, hidratarea nivel mediu, mai multa apa nu ar strica, SPF 30 ar trebui sa imi asigure o protectie suficienta, iar tipul de ten, asa cum intuiam, este mixt. Mai precis: frunte – nas zona cu ten gras, barbie ten uscat, pometi cu tendinte de uscare.

Toate adunate pentru mine au dat cu plus, mai ales ca fetele de la magazin au stiut cum sa strecoare in discutie mici complimente care mi-au inseninat ziua.

In urma acestei proceduri, am facut cateva modificari in procesul zilnic de ingrijire a tenului, dar despre ce, cat si cum folosesc acum o sa revin intr-o alta postare.

V-ati gandit sa apelati la o astfel de procedura?

 

 

Leave a Reply