Fiecare dintre noi are acasa cateva produse de make-up pe care le foloseste in ritualul zilnic de ingrijire si infrumusetare sau sporadic.

Din momentul in care ne achizitionam un produs sau o ustensila de machiaj ne asumam responsabilitatea de a ne ocupa de igienizare sa. Produsele si ustensilele de machiaj reprezinta un mediu propice dezvoltarii bacteriilor, ce pot conduce la infectii ale pielii, zonei ochilor sau chiar  a ochilor.

Sub deviza Un ten frumos este un ten sanatos!, gasiti in cele ce urmeaza cateva sfaturi de igiena in machiaj si dezinfectare a produselor de make-up:

Intotdeauna, inainte de a incepe un machiaj se impune spalatul pe maini si
dezinfectarea acestora cu un gel /servetel antibacterian.

Dupa realizarea machiajului, pensulele se dezinfecteaza cu solutii speciale pe baza de alcool (un mare avantaj pe care îl are acest alcool este acela ca, prin evaporare, pensulele se usuca instant), indepartand astfel atat rezidurile de culoare din ele, cat si resturile de produs ce pot reprezenta un magnet de praf si impuritati, dezvoltand bacterii, pe care ulterior le transferam pe piele.
De asemenea, saptamanal, cu o solutie de apa cu sampon spalam pensulele. Si buretii de fond de ten si aplicatoarele de pudra se spala/ arunca dupa fiecare utilizare pentru a evita transmiterea infectiilor. Mediul umed pe care il formeaza produsele cremoase este propice dezvoltarii diversilor germeni, care pot cauza infectii ale tenului.

Si produsele de machiaj trebuie dezinfectate! Dezinfectarea acestora se poate face cu un produs formulat in acest sens, fie cu clasicul alcool chirurgical (alcool 99,9 %). De asemenea, se poate folosi si servetelul antibacterian.  Pulverizati de la o distanta de 10-15 cm solutie de dezinfectat peste produsele de machiaj, lasati recipientele deschise pana la evaporarea completa a substantei pulverizate.

Regula se aplica si pentru recipientele/ ambalajele produselor.

Nu imprumutati pensulele dumneavoastra altei persoane, iar aceasta regula este valabila si in cazul mascarei, rujului sau a oricarui alt produs al carui aplicator il folositi direct.

Respectand aceste reguli de igiena si tinand cont de termenele de garantie ale produselor , veti avea confortul unui machiaj frumos pe un ten sanatos.

Fa o programare