Demachierea

Demachierea reprezinta o etapa importanta in ingrijirea tenului si totodata o baza in realizarea unui machiaj impecabil.

Intotdeauna am recomandat utilizarea fondului de ten, atat pentru rolul lui de uniformizare al pielii, dar si ca bariera impotriva factorilor externi (praf, poluare etc). Insa orice produs cosmetic in combinatie cu praful si secretiile pielii, daca nu este corect si temeinic curatat, deregleaza functiile respiratorii ale pielii ducand la incetinirea procesului de regenerare.

Porii plini de impuritati creaza un mediu proprice pentru dezvoltarea microbilor, ducand la inflamarea tesutului.

Tocmai din aceste motive se impune o demachiere riguroasa, realizata cu regularitate, indiferent daca am purtat sau nu machiaj. Nu uitati ca pielea este agresata zilnic de factorii externi. Traim in orase suprapopulate, iar tenul nostru este expus la praf, poluare etc.

Un factor pe care il neglijam majoritatea dintre noi, insa reprezinta o cauza in aparitia acneei, il reprezinta telefonul. Acesta este o sursa de microbi pe care ii transferam pe fata in momentul in care vorbim. Faceti-va un obicei din dezinfectarea acestuia!

Va recomand curatarea fetei si a gatului atat dimineata inaintea aplicarii machiajului, cat si seara pentru a indeparta orice urma de machiaj si alte impuritati, inainte de aplicarea cremelor sau a serumurilor  pentru noapte.

Demachierea de dimineata are rolul de a indeparta sebumul secretat in timpul noptii.

Procesul de demachiere trebuie realizat cu miscari usoare, in sensul acelor de ceasornic, de jos in sus. Puteti opta pentru o apa micelara. Aceasta va va ajuta sa faceti o curatare in profunzime.

Tineti cont ca pielea pleoapelor este mai putin elastica in absenta stratului de grasime subcutanata. Incepeti demachierea ochilor prin indepartarea mascarei utilizant un produs bifazic, prin miscari circulare de la radacina genelor spre varf. Pentru curatarea pleopelor folositi un gel de curatare, lotiune sau lapte demachiant hidratant.

Cu toatele ne dorim rujuri cat mai rezistente, insa cat de greu este sa indepartezi pigmentul din piele? Puteti folosi produse bifazice, indepartand produsul din exterior spre interior.

Dupa curatarea fetei si a gatului, aplicati o apa tonica adecvata tipului de ten. Rolul acesteia este in special acela de a restabili pH-ul pielii.

Daca iti doresti sa aflii mai multe despre realizarea machiajului si ingrijirea tenului te astept cu drag la cursurile de automachiaj one-to-one.

Detalii si inscrieri aici

Leave a Reply