Genele false, de la privilegiul actritelor din filmele alb-negru la un must have al zilelor noastre

La inceputul secolului trecut, cand filmele erau alb-negru, se urmarea punerea in evidenta a trasaturilor actritelor. Astfel, au aparut primele gene, confectionate din franjuri, ca artificiu pentru conturarea ochilor. Fixarea acestora se facea cu un adeziv special, aspectul nu era unul natural, iar acestea rezistau doar cateva ore.

Actrita Seena Owen a folosit aceste gene din franjuri in filmul “Intolerance” (1916) – regizat de D.W. Griffith

In anii ce au urmat, popularitatea acestora a scazut, aspectul nu era cel scontat, iar costurile erau considerabile.

O data cu dezvoltarea industriei materialelor plastice (inceputul anului 1950) , femeile au redevenit interesate de acestea. Regizorii le foloseau din ce in ce mai des in filmelor lor si astfel promovarea se facea tot prin intermediul actritelor.

10 ani mai tarziu genele false sufereau un nou declin.

Abia in anul 2000, o data cu imbunatatirea materialelor din care erau confectionate, genele false au atras din nou atentia femeilor, fiind folosite in special in sedintele foto.

In 2006, japonezii dezvolta o tehnica noua de aplicare a genelor false: lash by lash. Genele erau aplicate fir cu fir direct pe geana naturala, obtinandu-se un aspect natural.

Tehnica lash by lash este incontinuare folosita, rezultatul cunoscut mai mult sub denumirea de 1D este unul foarte natural, dorit de foarte multe cliente ce apeleaza la aplicarea de extensii.

Tehnicile de volum, mai mult de 2 extensii pe geana naturala, sunt si ele des utilizate. Aceste tehnici se impun acolo unde genele naturale nu sunt suficient de dese, exista goluri in randul genelor naturale sau se doreste un efect dramatic.

La momentul actual, domeniul genelor false este in plin proces de dezvoltare, de la materialele din care sunt realizate firele, pana la formula adezivilor utilizati, dar si a instrumentelor utilizate de tehnicieni in procesul de aplicare.

 

 

Fa o programare